KLÄTTERTORPET

VILKA ÄR VI

Instruktör på torpet

Jag som håller i Klättertorpets kursverksamhet heter Karl Rhedin. Jag är uppvuxen mitt i Bohuslän men det var inte förrän 2011 då jag började klättra som jag förstod vilket klätterparadis jag bodde i.


På vägen till att bli instruktör har jag provat på sportklättring i Verdon, storväggsklättring i Yosemite, Alpina toppturer i Chamonix, Bouldering i Kjugekull och sprickklättring i Squamish för att nämna några. 

Efter alla dessa fantastiska resor och klätteräventyr kände jag att jag ville dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till andra klättrare så fler kan få samma upplevelser som jag fått. rför bestämde jag mig för att bli instruktör. Jag tycker klättring är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen i kombination med att man utmanar sig själv, både fysiskt och mentalt.


Till vardags arbetar jag som Brandman på Räddningstjänsten i Uddevalla. Där driver jag en höghöjdsgrupp som har en god beredskap vid alla typer av larm där repräddning är inblandat. På mina klätterkurser kommer ni få en djup inblick i hur räddningstjänsten arbetar vid en klätterolycka, allt från larmning till möte med räddningspersonal och hur man ska agera för att bäst hjälpa till.

Grundare av torpet

Klättertorpet startades år 2010 av oss, Hanna och Petter Restorp.