KLÄTTERTORPET

KLÄTTERFÖRARE

Guideboken är slutsåld

Tyvärr är Klättertorpets guidebok ”Klättring i Bohuslän” helt slut. Vi arbetar för fullt på en ny bok och förhoppningsvis är den färdig i slutet av 2023. Vi hänvisar i nuläget till appen ”27 crags” samt pdf-filen med uppdateringarna till den befintliga föraren.

Klätterföraren

Boken Klättring i Bohuslän kom ut 2015 och täcker in ett område med 100 klippor från Gullmarsfjorden upp till den norska gränsen. Det är inte konstigt att många klättrare tycker att Bohuslän är ett av de bästa klätterområdena i världen. Få andra ställen kan erbjuda samma kvaliteter på ett så samlat geografiskt område.


Vad är det som gör det så speciellt då? Klippkvaliteten, så klart, men långt ifrån bara. Bohuslän är ett otroligt naturskönt område med skogsbeklädda kullar och närhet till hav. Klipporna sticker upp bland trädtopparna som en övärld i sig och utanför den slingriga kustlinjen breder en skönt karg västkustskärgård ut sig.


Mycket av klättringen är naturligt säkrad och kan ibland bjuda på starka upplevelser som skapar historier som är värda att berättas om och om igen. Att klättra här är oftast en naturupplevelse, en fysisk prestation och en mental utmaning på samma gång. Det är dessa ingredienser som gör området unikt.