Räddningskurs

Går du i tankar om att komma iväg och klättra lite längre leder?

Då kan det vara läge att gå en kamraträddningskurs innan du ger dig iväg så du är väl förberedd om olyckan skulle vara framme. Målet med kursen är att du ska känna dig säker om det händer en olycka, liten som stor och kunna improvisera med de kunskaper du har.

Räddningskursen är uppdelad i Räddning 1, som fokuserar på räddning av andreman, och Räddning 2, där det istället är försteman vi räddar. På del 1 lär du dig att ta dig ur systemet, låsa av repbromsen, 3:1 hiss, hjälphiss med mera. Del 2 förutsätter att du gått del 1 eller har motsvarande kunskap, och där lär du räddning vid förstemansfall, nedfirning med skadad, räddning i komplicerade situationer och annat.

Vi följer Svenska klätterförbundets rekommendationer och kursen leds av en auktoriserad klätterinstruktör. För ytterligare information om vad kurserna innehåller kan du läsa Svenska Klätterförbundets normer för respektive kurs.

Förkunskapskrav: du ska ha gått Grundkurs och Fortsättningskurs i klippklättring eller ha motsvarande kunskaper.

Utrustning får du låna, eller om du hellre vill lära dig hantera teknikerna med din egen utrustning går det oxå bra.

Kostnad: 2600kr/person

Anmäl dig här

Du är olycksfallsförsäkrad genom oss under helgen.

Nyfiken? Maila oss på kurser@klattertorpet.se eller ring på 0735-411681.

Kursen kan även hållas i Stockholm och Tunaberg.

Kurskalender

Laddar… Laddar…

Copyright © 2013 Klättertorpet | Mellby 217, 454 94 Brastad | orgnr:969748-9806 | bankgiro 635-2736 | Tel. 0730-27 82 25
Om Websidan