Grundkurs

Det finns många sätt att lära sig att klättra på, men det lättaste och snabbaste sättet är att gå en grundkurs. Grundkursen ger dig en stabil grund att stå på när du ska ge dig ut själv och klättra vid klipporna här i Bohuslän och för den delen till alla andra klippor med.

Efter två dagars intensivt lärande så vill vi att du ska vara så pass inspirerad att du inte vill någonting annat än att komma ut och prova dina nyvunna kunskaper. Att bygga topprepsankare och säkert ta sig ner genom firning för klippan är det vi kommer att fokusera mest på. Känner du dig säker med de två sakerna så har du fått med dig det du behöver för att klättra själv.

Därmed så lär du dig att lägga och bedöma egna säkringar, materialkunskap och de olika knutarna som passar till ändamålet. Du kommer även lära dig hur det går till att klättra med någon som leder, hur du ska rensa säkringar, säkerhetstänkande. Ja, allt du behöver för att du själv ska kunna ge dig ut och sätta ett topprep eller klättra med någon mer erfaren.

Vi följer Svenska Klätterförbundets normer och kursen leds av en auktoriserad klätterinstruktör.

Pris: 2500 kr/ person

I kursen ingår all utrustning du behöver samt övernattning i tält samt olycksfallsförsäkring genom oss.

Vanligtvis så är kursen över en helg från april-oktober, men kan även anordnas på vardagar och i Stockholm eller Tunaberg.

Anmäl dig här

Har du andra frågor eller bara om du bara vill prata med oss så kan du ringa på 0735-411681. Det går också fint att maila oss på kurser@klattertorpet.se

Kurskalender

Laddar… Laddar…

Copyright © 2013 Klättertorpet | Mellby 217, 454 94 Brastad | orgnr:969748-9806 | bankgiro 635-2736 | Tel. 0730-27 82 25
Om Websidan