Aidkurs

Att aidklättra betyder att du tar dig upp med hjälp av all möjlig typ av utrustning. Du klättrar mer i utrustningen än med dina händer och fötter. På det här sättet har du möjlighet att ta dig förbi partier som hade varit omöjliga att friklättra.

Aidklättring är ett hantverk och en helt annan typ av klättring än den vi vanligtvis tänker på när vi talar om klättring. Förutom att det är kul så finns det en massa andra fördelar med att behärska aidklättertekniker. På ett stort berg har du ett alternativ till övermäktig friklättring, eller våt klippa efter en regnskur. Dessutom är aidklättring det perfekta sättet att snabbt bli bättre på att lägga egna säkringar!

På aidkursen kommer du att aidklättra både med vanliga typer av säkringar och med specialutrustning som försiktigt läggs över smala klipplister eller hårdhänt hammras in. Du kommer bygga standplats för soloaid, jumarera och rensa en led. Du kommer även få inblick i hur du löser knepigare situationer som kan uppstå och förstå hur graderingssystemet för aidklättring fungerar.

Vår aidkurs leds av en auktoriserad klätterinstruktör.

Pris: 2450 kr/person

I kursen så ingår all utrustning du behöver. Du är även olycksfallsförsäkrad genom oss när du går kursen.

Aidursen är 2 dagar och är vanligtvis över en helg, men kan även anordnas på vardagar.

Anmäl dig här

Maila oss på kurser@klattertorpet.se eller ring oss på 0735-411681 om du har några frågor.

Kursen kan även hållas i Stockholm, Rosendal, Kullaberg och Tunaberg.

Kurskalender

Laddar… Laddar…

Copyright © 2013 Klättertorpet | Mellby 217, 454 94 Brastad | orgnr:969748-9806 | bankgiro 635-2736 | Tel. 0730-27 82 25
Om Websidan